WordPress

wordpress

Kaj je WordPress ?

WordPress je odprtokodni CMS sistem, ki omogoča izdelavo in urejanje spletnih strani. Med vsemi CMS sistemi je med najenostavnejšimi in najbolj popularnimi, zato ga dandanes uporablja skoraj 30% vseh spletnih strani. Sistem je stalno v razvoju, zanj obstaja veliko število obstoječih razširitev in predlog za izdelavo strani.

 

Zakaj uporabiti WordPress ?

WordPress je uporaben tako za blogerje, osebne strani in manjša ali večja podjetja. Urejanje je končnemu uporabniku omogočeno preko uprabniškega vmesnika brez znanja programiranja, zato je uporabniku okolje v katerem ureja poznano iz ostalih programov, ki jih običajno uporablja. Strošek postavitve je v primerjavi z ostalimi CMS sistemi običajno najmanjši, poleg tega naročnik ne potrebuje kontaktirati izdelovalca in plačevati za vsako manjšo spremembo na strani. Dostop do urejanja pa ima lahko več uporabnikov na različnih nivojih.

Glavne prednosti:

  • odprtokodni sistem (Open Source)
  • fleksibilnost in možnost dodajanja funkcionalnosti
  • dobra podpora (zaradi razširjenosti je na voljo veliko navodil in pomoči na spletu)
  • enostaven za uporabo
  • SEO optimizacija (že v osnovi je kar nekaj funkcionalnosti, ki omogočajo dobro SEO optimizacijo)
  • urejanje vsebine

 

Ali je WordPress primeren za vas ?

Če iščete enostaven način za izdelavo in urejanje vaše spletne strani potem je WordPress za vas. Ugotovili boste, da je izredno fleksibilen in ima veliko momožnosti za razširitve in izboljšave. Vsekakor je najenostavnejša rešitev za bloge, osebne strani in strani za manjša podjetja, z malo truda pa tudi za večje rešitve.